Segurtasun neurriak Covid-19aren aurrean

cerrar

Maskara erabiltzea derrigorrezkoa da uneoro, sarreran, irteeran eta ikuskizunean zehar.

Sarreran derrigorrezkoa izango da bertan egongo den gel hidroalkoholikoarekin eskuak garbitzea

Errespetatu segurtasun-distantzia eta bete aretoko langileen jarraibideak eraikinera sartzeko eta irteteko.

Ikuskizunetara behar besteko aurrerapenarekin etortzea gomendatzen da.

Ikusleak eserlekuetan eserita egon behar dute ikuskizun osoan zehar.

Gastronomika 2022: bizitza Londrestik harago

Gastronomika 2022: bizitza Londrestik harago

Kursaal Auditorioa

Urriak 2-5

facebook  facebook

‘United Kulinary’ lelopean, San Sebastián Gastronomika Euskadi Basque Country 2022k, urriaren 2tik 5era bitartean, frogatu egingo du sukaldaritza bizirik dagoela Londrestik harago.

Leloak keinu bat egiten dio gastronomiak kulturak politikaren gainetik batzeko duen gaitasunari. Gastronomiari buruzko kongresu zaharrenak herrialde horren panorama gastronomikoa erakutsiko digu, zeina, hiriburuan gertatzen denaz harago, oso ezezaguna baita oro har.

Chef britainiarren hitzaldiez gain, herrialde hartako eta sektoreko kazetari ugari izango ditugu; horrez gain, Erresuma Batuan dauden sukaldari espainiarrek beren esperientziak eta Espainiako produktuek britainiarren artean duten arrakasta azaltzeko tartea egongo da.

Gastronomikaren XXIV. edizioak ireki du jadanik izena emateko aukera, presentzialki parte hartu ahal izateko, bai hitzaldien programa jarraituz, bai azokako erakusketa gunean antolatuko diren gainerako jardueretan parte hartuz. Aurten, gainera, auditoriumera itzuliko da hizlariek agertoki nagusian aurkezten dituzten proposamenak dastatzeko gune esklusiboa.

Erresuma Batuko sukaldaritza historikoki aberastuz joan da Commonwealth osatzen duten herrialdeekin duen harremana dela eta, India edo Pakistanekin, adibidez; edota Frantziako, Txinako, Italiako edo Turkiako sukaldaritzen ekarpenetatik. Gaur egun ere, mundu osoko eragin kulturalak, sukaldaritzakoak eta teknikoak bereganatzen jarraitzen du. Mugarik gabeko gastronomia bat da. Estatu Batuak, Mexiko, Ekialde Ertaina edo Karibeko herrialde batzuk ere gastronomia britainiar berriaren konfigurazio mestizo horren parte dira, eta gastronomia horren ordezkari interesgarrienetako eta disruptiboenetako batzuk izango ditugu San Sebastián Gastronomika Euskadi Basque Country 2022n.

‘Welcome UK’ bat da, Erresuma Batuak Iberiar penintsularekin eta bertako sukaldaritzekin dituen lotura estuak berresten dituena. Lotura hori hezurmamitu egiten da oporrak igarotzeko Espainiako jomugak aukeratzen dituzten milioika turista britainiarren bitartez, aitortu egiten baitute gastronomia zein garrantzitsua den jomuga bat aukeratzeko orduan. Urtez urte gora egiten du Erresuma Batutik etortzen diren bisitarien kopuruak, zeinek gastronomia baliatzen baitute kultura ezagutzeko, naturaz eta ondarearen aberastasunaz blaitzeko, eta lurraldea eta tradizioak baloratzeko argudio nagusi gisa. Donostiak turismo britainiarrak gastronomiarekin duen harreman horretan duen papera ere handiagoa da urtetik urtera eta, duela gutxi, The Times egunkariak Donostia aukeratu zuen “janariaren zaleentzako hiri onena” gisa, mundu osoko beste 15 hiribururen aurretik.

‘United Kulinary’ sukaldaritza britainiar berri horien topagune izango da. Sukaldaritza horiek irekita daude aniztasunaren aurrean, bai eta Euskadiko sukaldaritzekin partekatzeko eta lankidetzan aritzeko filosofiaren aurrean ere. San Sebastián Gastronomika Euskadi Basque Countryren edizio honetan, Andoni L. Aduriz, Paulo Airaudo edo Josean Alija chefak izango dira sukaldaritza horien ordezkari; eta Espainiako beste sukaldari batzuekin ere arituko dira, hala nola Quique Dacosta, Ricard Camarena, Oriol Castro eta Eduard Xatruch, Benito Gómez, Lucía Freitas, Nando Jubany, Begoña Rodrigo edo Albert Adriàrekin.

Infomazio gehiago eta izen-emateak: https://www.sansebastiangastronomika.com/eu

Eragilea
San Sebastián Gastronomika



Partekatzea
facebook  facebook facebook